tiistai 11. tammikuuta 2011

Vihdoin kotona

Siijuven leiri järjestettiin todella hienossa leirikeskuksessa noin kahden tunnin ajomatkan päästä DF:sta. Majoituimme hotellissa, joten makuupussit ja muut tamineet olivat taas ihan turhaan mukana. Toivottavasti leirivarusteille tulee edes jossain vaiheessa käyttöä. Vapaaehtoisohjelmassa aloitti lisäkseni vain yksi tyttö, kaikki muut osallistujat olivat nyt puolivälileirillä. Olin leirin vanhin osallistuja, suurimman osan ollessa 1990-luvulla syntyneitä! Ensimmäisen illan bileet oli aika hurjat ja teinit heittelivät toisiaan uima-altaaseen! Spring break! Itse olin kiltisti nukkumassa ennen auringonnousua molempina iltoina. Leirin suomalaiset Kalle, Maisa ja Linda olivat täysin myytyjä, kun vein heille tuliaisiksi salmiakkia, turkinpippureita ja jälkiuunileipää. Kaikkia muita nämä herkut lähinnä naurattivat!


Los Germanos


Suomi + UK (Yo, Maisa, Kalle y Naomi)

Opetustehtäviä








































Nyt olen tavannut kaikki Siijuven edustajat, ja olen todella hämmästynyt siitä, kuinka omistautuneita kaikki vapaaehtoiset ovat. Kirjekaverini Imelda oli koko leirin pääorganisaattori ja hänellä tuntui olevan homma hyvin hankassa. Pääsin juttelemaan Siijuven Luisin ja Jorgen kanssa siitä väärinymmärryksestä, joka mun hakuprosessissa oli ollut. Pojat tuntuivat olevan kateellisia tai harmissaan, koska heillä on omien sanojen mukaan kokemusta graafisesta suunnittelusta, mutta Imeldaa ei kiinnosta heidän osaaminen. He tuntuivat olevan hieman närkästyneitä siitä, että Imelda oli hehkuttanut mun osaamista, joka sitten osoittautuikin joksikin muuksi, kuin Siijuven toimistolla luultiin. En siis osaa tehdä logoja, mutta päätimme Luisin kanssa tehdä markkinointisuunnitelman Pueblan Siijuvelle, ihan kuin kahdessa projektissani ei olisi jo tarpeeksi! Tässä myös jälkeenpäin mietin, että olikohan poikien jutut nyt sitä machoilua mistä niin kovasti puhutaan?!

Viikon päästä tulen aloittamaan työt. Projekti nro 1 nimeltään Bancos Alimentos tuntuu olevan kaikkien suosikki proggis! Tulen työskentelemään ruokavaraston lisäksi neuvonnassa ja mahdollisesti myös markkinoinnin parissa. Projekti numero dos on täysin uusi projekti koko Siijuvelle. Vasos Mujeres työskentelee yhteisön naisten hyväksi, antamalle heille ilmaisia kursseja eri aiheista. Sitten, kun espanjani on tarpeeksi hyvä, tulen pitämään näitä kursseja myös itse! Projekti kehittyy varmasti koko ajan, ja on ihan mahtavaa päästä mukaan ihan alussa.Täytyy huomenna googlailla tietoa molemmista projekteista, jotta olen sitten hyvin kartalla aloittaessani työt.

Huomenna alkaa viikon pituinen espanjan kurssi. Olen oppinut jo nyt paljon uutta, mutta samalla varmaan unohtanut sata vanhaa juttua. Alan myös kirjoittamaan espanjan kielistä päiväkirjaa, jotta taidot kehittyvät mahdollisimman nopeasti.

Saavuin tänään Meksikon perheeni luo. Mama ja Papa ovat aika vanhoja, noin 70-vuotiaita. Heillä on tyttäret Janette ja Beronica ja Beronicalla on noin vuoden ikäinen tytär. Perheen kolmas lapsi on nyt ICYE/Siijuven kautta vaihdossa Sveitsissä. Juttelimme hetken niitä näitä ja sitten Mama esitteli paikat, opetti käyttämään kaasuliettä, boileria ja suihkua! Huomenna on sitten varmaan oppitunnit pesukoneen jne. käytöstä. Perheellä on ollut aiemmin kaksi vapaaehtoista, joiden kanssa on ollut jotain ongelmia. Olin aistivinani Mamasta sellaista vibaa, että hän ei välttämättä ole tästä jutusta kauhean mielessään. Aion kuitenkin voittaa maman puolelleni, mutta siihen tarvitaan vähän kielitaitoa. Papa osaa ottaa asiat huumorilla ja hänen kanssaan onkin helpompi jutella. Uusi kotini on aika iso ja jäätävän kylmä! Kirjoittelen lämpökerrastossa, villasukissa ja kahden peiton alla, ihan kuin Suomessa asuessani.

Kotoisiin tunnelmiin onkin hyvä lopettaa, hyvää yötä ja huomenta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oih, oot päässy maistamaan Spring Break meininkiä :D Ihanaa! Lämpösiä terveisiä sun casaan täältä kylmästä suomesta.
-H-

Tiina kirjoitti...

Tää on varsinaista Spring Breakia koko ajan, kun kavereina on 18-vuotiaita! Ei jaksais enää millään uudestaan teinivuosia!

Lähetä kommentti