maanantai 30. toukokuuta 2011

Haloo Helsinki!

Taas on vierähtänyt tovi jos toinenkin, kun olen kirjoitellut tänne. Ensi lauantaina koittaa suuri päivä, kun "Mujeres Productivas" tapahtumaa vietetään Vasos Frágileksella. Jos Rociolla ei olisi suuruudenhulluja ajatuksia tapahtuman väkimäärän suhteen, odotettavissa olisi kiva lauantaipäivä naisten kesken. Rocio tosiaan tulostutti 1500 lippua, joista minäkin sain myytäväksi 50 kpl. Kaikki liput olen jo saanut myytyä, loistavien puhelahjojeni vuoksi...Siijuve osti 30 lippua ja olen heille ikuisesti kiitollinen tästä avusta. Pikkaisen vaan pelottaa, että jos kaikkia lippuja ei saada myytyä minä saan syyt niskoilleni. Tapahtuma kun oli alunperin ideani. Alkuperäisestä ajatuksesta ollaan kyllä liikuttu hyvin kauas, kun yritysten ja rahoittajien sijaan tapahtumaan halutaan pääasiassa tavallisia kaduntallaajia. Rociolla taisi välähtää idea, että hän pistää rahoiksi tapahtuman avulla (25 pesoa x 1500 tallaajaa= 37 500 pesoa). Pelkään vain kovasti, ettei hän saa tapahtumaan sijoitettuja rahoja takaisin...toivottavasti pelkoni osoittautuu vääräksi ja suurin osa lipuista menee kaupaksi. Olen valmis vaikka hyppimään kaduilla pellenpuku päälläni, jos sillä saadaan lisämyyntiä.

Viime viikolla sain Imeldalta palautetta käyttäytymisestäni MVF:lla. Vietän kuulemma liikaa aikaa tietokoneella ja puhun aina poikaystäväni kanssa. Lisäksi en ole kovin kiinnostunut osallistumaan kursseille. Kyllä, ehkä ja kyllä. Mutta puolustuksekseni sanottakoon, että olen työskennellyt tietokoneella koska olen tehnyt kotisivut ja kasan mainoksia sekä järjestellyt tapahtumaa. Olen täysin syyllinen siihen, että olen puhunut Eskin kanssa työajalla, mutta en kuitenkaan tuntia kauempaa päivässä. Ja vaikka puhuisin koko päivän, olisin silti tehokkaampi kuin muut projektissa työskentelevät. Tästä palautteesta närkästyneenä jätin seuraavana päivänä koneen kotiin ja osallistuin ilmapallonkoristelukurssille. Väänsin tuskanhiessä parit pallot (yllättävän stressaavaa puuhaa, kun muut naiset vahtaavat vieressä ovatko pallot oikean kokoisia) ja kahvittelin lopun aikaa. Rocio oli pitkästä aikaa iloinen ja tarjosi jopa ruoat päivän päätteeksi. Olinkin lomien jälkeen kärsinyt nälästä ja ihmetellyt miksi Rocio ei enää tarjoa ruokaa. Hän oli ilmeisesti vihainen, kun a) hänen kuvansa oli MVF kotisivuilla b) työskentelin koneella c) koitin hoitaa etäsuhdettani d) ilmapallokurssit eivät ole mun juttu.

Tämä oli taas hyvä opetus miten Meksikossa kannattaa/ei kannata toimia. Jos joku tuntemasi ihminen muuttuu yhtäkkiä etäiseksi, olet luultavasti mokannut tosi pahasti. En sitten tiedä kannattaako kysyä suoraan missä vika vai koittaa elää päivä kerrallaan ja vääntää hymyä naamalle. Oman kokemukseni mukaisesti (huppari-episodi) Meksikolaisten kanssa on hyvin vaikeaa koittaa puhua suoraan asioista. Mieluummin puhutaan välikäsien kautta tai ei puhuta ollenkaan. Mykkäkoulua voi sitten jatkua aina hamaan loppuun asti...

Rocion miehen mukaan "hama loppu" on taas tulossa. Hän lahjoitti minulle raamatun, lauloi parit Jeesus kappaleet ja pisti jopa minutkin lukemaan raamatunlauseita. Nyt jälkikäteen ajateltuna ihmettelen miksi nöyryytin itseäni niin pahasti? Ehkä ajattelin pääseväni hänestä eroon, jos luen pari lausetta. Kävikin toisin ja nyt on hän on vakuuttunut siitä, että saa pakanaisen sieluni pelastettua ennen Suomeen paluuta. Kiire tulee, koska olen töissä enää vaivaiset 15 päivää!

Kävin tänään Bancolla pitkästä aikaa ja käynti oli varsin virkistävä. Siellä homma tuntuu pelittävän, kaikki tietää paikkansa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vaikka Banco tahkoaa rahaa köyhien kustannuksella, täytyy silti kunnioittaa heidän työtään. Ja ehkä joku sittenkin kuunteli kohkaamistani köyhistä köyhimpien avustamisesta, koska isoimman pomon jutuista sai selkeästi kuvan, että hänkin on alkanut miettimään samoja asioita. Ja koska Bancolla oikeasti saadaan asioita aikaan, uskon että muutaman vuoden sisällä he pystyvät kuljettamaan ruoka-avun perille saakka. Tällä hetkellä kun ihmiset tulevat joka päivä Bancon tiloihin noutamaan avustuksiaan. Iso pomo myös lahjoitti ison kasan kakkuja ja limuja Vasoksen tapahtumaan. Hänellä on myös jotain mielessä tulevaisuuden varalle MVF-organisaation kanssa. Täytyy vaan toivoa, että Rociolla on sen verran bisnesmieltä, että hänkin tajuaa yhteistyön merkityksen. Uskon, että Bancon avulla MVF pystyy saamaan lisää tunnettuutta ja kasvamaan.

Seuraavalla viikolla palaan taas normirytmiin, eli 3 päivää Bancolla ja 2 MVF:lla. Kahden viikon v......sen jälkeen olo on hyvä ja odottavainen. Enää kuukausi kun saan mieheni tänne.


Love & understanding
-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti