torstai 14. huhtikuuta 2011

Me gusta México!! Lomalle Kanadaan siskon luo!!

Tätä kirjoittaessa istun sukat märkänä Vancouverin Starbuckissa kuumaa chai-lattea siemaillen. On ihanaa olla Kanadassa vaikka taisin ennen lähtöäni rakastua uudelleen hulluun ja arvaamattomaan Meksikoon...Olikin todella haikea lähteä, koska jouduin sanomaan Nathalielle hyvästit hänen palatessa takaisin Sveitsiin. Hyvästellessä en voinut olla miettimättä miten paljon tulen itse vuodattamaan kyyneleitä kesäkuun loppuleirillä. Uuden kielen ja kulttuurin lisäksi mukaan kun on tarttunut sydänystäviä, joiden kanssa ilot, surut ja salaisuudet on jaettu.

Tämän viikon parhaita hetkiä oli, kun matkalla joogaan bussiin hyppäsi ensin pelle, jonka jutut naurattivat koko bussilastillista. Heti perään kyytiin tuli mummo kahden kukon kanssa. Kun kukot jossain vaiheessa kiekaisivat ilmoille rehvakkaan kukkokiekuun, suurin osa ihmisistä räjähti nauruun. Muun muassa näistä pienistä asioista on tehty se Meksiko, josta niin kovin pidän. Hulluuden lisäksi kaikki respekti ihanille ihanille ihmisille, joiden kanssa saan viettää aikaa. Työnteko meksikolaisten kanssa edelleenkin on haastavaa...koitapa itse excelöidä, jos vieressä istuu herra, joka haluaa käännyttää sinua uskoon ja hänen lapsenlapsensa soittaa pianoa taustalla. Kun härätyskokous on päättynyt viereen tupsahtaa äiti ja tytär höpisemään niitä näitä, ja joka välissä kysytään "verdad Tiina" Minullahan ei siis ole muuta tekemistä kuin kuunnella heidän tärkeitä tarinoitaan :)

Matka Kanadaa kohti alkoi aamukolmelta Pueblasta ja olen nukkunut vain pieniä torkkuja päivän aikana. Koneessa en saanut nukutuksi yhtään, kun vierustoveri oli puheliaalla päällä. Oli kuitenkin kiva höpötellä kultuurista ja politiikasta miehen kanssa, joka on syntyperäinen Meksikolainen ja viimeiset 15-vuotta hän on asunut Vancouverissa. Väsymys on nyt aivan kauhea ja vielä olisi muutama tunti odotettavaa ennen Edmontonin koneen lähtöä. Harmittaa kun sää Vancouverissa on aivan kamala, enkä halua enää kastella itseäni. Kaupunki kuitenkin vaikuttaa aika helmeltä, joten tänne(kin) on palattava vielä uudelleen. Löysin muuten aivan ihanan antiikki- ja krääsäpuodin, josta mukaan tarttui tuliaisiksi absintti-pastilleja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti